Grytestekt brød

Har tatt i bruk jerngryte for å bake brød. Det blir utrolig godt! Prøv f eks dette:

25 g solsikkekjerner

25 g linfrø

25 g sesamfrø

25 g gresskarkjerner

1 1/2 ts salt

1/2 ts tørrgjær

500 g hvetemel

4 dl vann


Det tørre blandes godt sammen i en stor bolle. Vannet has i og alt røres sammen. Deigen skal være løs – den skal bare røres sammen – ikke eltes. Ha i litt olivenolje under deigen og langs kantene i bollen. Sett deigen til heving i min 2 timer, men gjerne over natta. Rør deigen fort sammen igjen og strø på litt grovmalt rugmel over og rundt den. Deigen skal så heves i ca 1 time. Sett så gryta inn i ovnen og skru ovnen på 250 gr. Når ovnen – og gryta – er varm tas gryta ut og deigen veltes ned i gryta. Steik ca 30 min med lokket på. Ta så av lokket og skru varmen ned til ca 200 gr og steik videre i 15 min.

One Response to Grytestekt brød

  1. Jane T. Bjørklund says:

    Veldig glad i denne oppskriften, og gar brukt den mye det siste året! I stedet for jerngryte, har jeg tatt i bruk leirgryte/ rømertopf( usikker på hvordan det skrives)… blir bedre brødfasong på det👍🏻👍🏻

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: